Şifre Kullanarak Telegram Nasıl Kilitlenir?

Telegram, Facebook’un sahip olduğu WhatsApp’ın sunduklarına oldukça benzeyen çeşitli özelliklere sahiptir. Ayrıca, başka herhangi bir platformda bulamayacağınız bazı benzersiz özelliklerle birlikte gelir.

Bu makalede, uygulamanın yerleşik işlevini kullanarak uygulamayı kilitleyerek Telegram mesajlarınızı nasıl güvence altına alabileceğiniz konusunda adım adım bir kılavuz sunacağız.

Bu özellik hem Android hem de iOS platformlarında mevcuttur, ancak bu kılavuzun amacı doğrultusunda Android akıllı telefonlar için talimatlar sağlayacağız.

Şifre kullanarak Telegram nasıl kilitlenir?

Adım 1: Öncelikle Android akıllı telefonunuzdaki Telegram uygulamasını açın.

Adım 2:  Uygulama açıldığında, sol üst köşedeki menü simgesine tıklayın.

Adım 3: Menü bölümünde Ayarlar’a dokunun ve ardından “Gizlilik ve Güvenlik” sekmesine gidin.

Adım 4:  Şimdi, Güvenlik bölümünde, “Şifre Kilidi” seçeneğine dokunun ve özelliği etkinleştirin.

Adım 5:  Şimdi dört rakamlı bir sayısal şifre ekleyebilirsiniz ve ardından aynısını yapmanız tekrar istenecektir.

Hepsi bu kadar. Şifre özelliği artık Telegram için etkindir. Artık “Parmak İzi ile Kilidi Aç” özelliğinin varsayılan olarak etkinleştirildiğini göreceksiniz. Parmak izinizi kullanarak kilidi açmak istemiyorsanız ve sadece şifreyi kullanmak istiyorsanız, bunu devre dışı bırakabilirsiniz.

Varsayılan olarak, Telegram’ın yalnızca bir saat sonra otomatik olarak kilitlendiğini unutmayın. Bu, uygulamanın kilidini açtığınızda bir saat boyunca şifre sormayacağı anlamına gelir. Bu süreyi değiştirmek için Ayarlar’da “Otomatik kilit” seçeneğine dokunabilir ve süreyi 1 dakikadan 45 saate kadar isteğinize göre değiştirebilirsiniz.

Yorum yapın