iPhone 6 Plus Hakkında Her Şey

Apple yeni telefonu iPhone 6’yı tanıtırken onunla birlikte iPhone 6 Plus modelini de tanıttı ki, görenleri oldukça hayrete düşürdü. Önceki modellere kıyasla iPhone 6’yı standarttın ötesine geçiren 4,7 inçlik ekranına karşın iPhone 6 Plus 5,5 inçlik ekranı ile Apple hayranlarının yeni gözdesi olacak gibi duruyor.

Teknik Özellikleri

5,5 inçlik Retina HD ekrana sahip cihaz, yan yatırılıp mini tablet olarak kullanılabilecek nitelikte. Yatay modda kullanılırken birçok uygulamada iPad ve iPad Mini benzeri detaylı ara yüz sunuyor. Açıklanan bilgilere bakıldığında iPhone 6 ile iPhone 6 Plus modelleri arasında işlemci bakımından bir farklılık bulunmuyor. Küçük ekranlı kardeşinden sadece 0,2 mm daha kalın olan cihazın toplam ağırlığı; 172 gram. 401 ppi piksel yoğunluk ile 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor ki bizlere, avucunuzda kullanacağınız bir cihaz için oldukça iyi değerler.

8 megapiksel iSight kamerası ile iPhone 6’dan farklı olarak, daha hızlı odaklanabiliyor. Ayrıca, yavaş çekim videoları saniyede 120 veya 240 karede çekebiliyor ve dijital nesne sabitleme yerine optik nesne sabitleme özelliğine sahip. Ön yüzdeki 1.2 megapiksel HD FaceTime kamerası, yeni sensör teknolojisi ve daha büyük bir diyafram aralığı ile yüzde 81 daha çok ışık yakalıyor. Geliştirilmiş yüz algılama özelliğine sahip bu kamera, ardı sıra çekim modu ile saniyede 10 fotoğraf çekmenize imkân sağlıyor.

Söz konusu ekran büyüdüğünde, pil ömrünün de kısalacağı düşünülebilir. Lakin iPhone 6 Plus, küçük kardeşine oranla süreyi 10 saat daha uzatarak 24 saat konuşma fırsatı tanıyor kullanıcılarına. 12 saate kadar internet kullanımı, 14 saate kadar da video oynatabilme imkânı sunan cihazda 80 saate kadar müzik dinleyebilmeniz mümkün.

Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Büyük ekranı dışında donanımsal olarak iPhone 6 ile aralarında pek fazla farkın bulunmadığı iPhone 6 Plus, gümüş, altın, uzay grisi renk seçenekleri ile 26 Eylül 2014’te satışa sunulacak. Apple mağazası üzerinden yapılan fiyatlandırma ise şu şekilde;

iPhone 6 Plus 16 GB model 2.649 TL
iPhone 6 Plus 64 GB model 2.949 TL
iPhone 6 Plus 128 GB model ise 3.249 TL

Yorum yapın