Windows geçici dosyaları nasıl hızlı bir şekilde kaldırılır?

Windows PC’nizde disk alanı az mı? Windows’ta Sabit Disk Alanını boşaltmak için bu adımları denediniz mi? Bunu yapmadan önce, uygulamaları kaldırmadan veya herhangi bir temizleme aracı kullanmadan biraz depolama alanı kazanmanın hızlı bir yolu daha var ve bu geçici Windows dosyalarını kaldırarak mümkün. Bilgisayarınıza bağlı olarak 8 GB ila 10 GB veya daha fazla disk alanı boşaltmak için Windows 10’daki geçici Windows dosyalarını hızlı bir şekilde kaldırın, işte nasıl yapılacağı hakkında adım adım kılavuz.

Bazen, güncellemelerin daha yeni sürümlerini yükledikten sonra bile, Windows, Windows Update’ten yüklenen tüm güncellemelerin kopyalarını saklar ve birkaç gün boyunca Windows Update’ten indirilen dosyaları tutmak için yalnızca disk alanınızı kullanır. Bunlar geçicidir ve herhangi bir güçlük çekmeden kolayca çıkarılabilir.

Windows geçici dosyaları nasıl hızlı bir şekilde kaldırılır?

Diğer dosyaları kaldırmanın yanı sıra, Windows Update dosyaları, gerekirse daha sonra tekrar indirilebileceği için kaldırılabilir, kaldırırsanız PC’nize veya herhangi bir uygulamaya zarar vermez. Windows geçici dosyalarını kaldırmak ve büyük miktarda depolama alanı boşaltmak için aşağıdaki adımları izleyin.

  1. Windows + Iklavye kısayoluna basın ve Ayarlar’a girin.
  2. Sol taraftaki Sistem > Depolama’ya 
  3. Sağ tarafta, geçici dosyaların depolandığı Windows  için C: Drive’ıgörebileceğiniz Storage Sense panelini görebilirsiniz.
  4. Listeyi aşağı kaydırın ve Geçici dosyalar’ıseçin.
  5. Geçici dosyalar altında,  Windows Update Clean-uponay kutusunu seçin ve ardından Dosyaları kaldır’a tıklayın.

Bu, depolama alanını önemli ölçüde boşaltacaktır, gerektiğinde onay kutusunun geri kalanını seçmeye devam edebilirsiniz, geçici dosyaların ne kadar gereksiz depolama alanı taşıdığını göreceksiniz.

Yorum yapın