Seat Leon’un Türkiye Fiyatına Zam Geldi!

Geçen aylarda Türkiye’de satışa sunulan Seat Leon, başarılı özellikleri ve çekici tasarımıyla ilgi odağı olmayı başarmıştı. 2 ay önce satışa sunulan Seat Leon’un Türkiye Fiyatına Zam Geldi! 

Seat’ın en popüler arabaları arasında bulunan Leon, yenilenen modeliyle beraber Ocak ayında Türkiye’de satışa sunulmuştu. Öncelikle 130 beygirlik FR Donanım paketiyle ülkemize gelse de daha sonra 1.0 litrelik motora sahip donanım seçenekleri araca eklendi. Araç, sportif tasarımı ve uygun satış fiyatıyla ilgi odağı olmayı başardı. Hibrit teknolojisine sahip Seat Leon FR Türkiye’de Ocak ayında 231.500 TL fiyatla satışa sunulmuştu. Hal böyle olunca Leon hayranları bu fiyatı gayet uygun bulmuştu. Fakat aracın satışa çıkmasına 2 ay bile olmadan %25’lik bir zam geldi ve aracın fiyatı 289.000 TL oldu. Peki bu zammın sebebi ne?

Seat Leon’un Türkiye Fiyatı Neden Zamlandı?

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki Seat tarafından neden böyle zam yapıldığı henüz açıklanmadı. İnsanların aklına gelen ilk şey dolar kuru olsa da diğer markalarda henüz hareketlenme olmadığı için İspanya merkezli otomobil devi müşteri kaybedecek gibi gözüküyor.

Fiyat listesini incelediğimizde 1.0 litrelik manuel şanzımana sahip Leon’un fiyatı 217.000 TL olurken, DSG Şanzımanlı ve FR Versiyonları 289.000 TL oldu. Yapılan zammın Volkswagen Golf 8 ile bağlantısı olup olmadığını henüz bilmesek de konuyla alakalı açıklama geldiğinde size bilgi vermeye çalışacağız. Bizi takipte kalarak siz de bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yorum yapın