Realme 8 5G’nin Tanıtım Günü Belli Oldu

Realme Oppo’nun alt markası konumundayken, 3 yıl önce Oppo’dan yarılarak şirketleşen Realme, yeni akıllı telefonları olan Realme 8 ve Realme 8 Pro’yu geçtiğimiz ay tanıtmıştı. Özellikleri ve fiyatıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran telefonlara bir yeni model olarak Realme 8 5G de eklenmişti.

Popüler kıyaslama platformu Geekbench’te RMX3241 model numaralı Realme’nin yeni akıllı telefonu hakkında bilgiler ortaya attı. Geekbench’te göre Realme’nin 21 Nisan’da tanıtılacak olan telefonunun Realme 8 5G olduğu düşünülüyor.

21 Nisan Realme 8 5G Günü!

Geekbench tarafından yayınlanan test sonuçlarına göre Realme 8 5G’nin, Android 11 ile kutudan çıkacağı düşünülüyor. Ayrıca yeni nesil bağlantı desteğine sahip cihazın gücünü Dimensity 700 mobil işlemciden ve temel frekansı 2.0 GHz olan MediaTek MT6833V/ZA‘dan alacağı da konuşulanlar arasında. Aynı zamanda gelen bilgilere göre cihazda 8 GB RAM olması da bekleniyor. Cihazın 5000 mAh bataryaya, NFC desteğine ve telefonun yan tarafına yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısına sahip olduğu söylentiler arasında.

Testte çıkan bu özelliklere baktığımızda ise telefonun yine geçtiğimiz aylarda tanıtılan Realme V13 modeliyle oldukça benzer özelliklere sahip olduğu göze çarpıyor.

Realme V13, 90 Hz ekran yenileme hızı sunan 6,5 FHD+ ekrana sahip. Sol üst köşede, öz çekim için 8 Megapiksel kamerası ile bizi karşılıyor. Arka tarafta ise 48 Megapiksel ana kamerasıyla, 2 Megapiksel siyah beyaz kamera ve 2 Megapiksel makro kamerası eşlik ediyor. İç donanımlara baktığımızda ise 8 GB RAM ve 128 GB yerleşik depolama ile MediaTek Dimensity 700 mobil işlemcisi bulunuyor.

Cihaz, 18W hızlı şarj desteğine sahip büyük bir 5.000 mAh pil ile destekleniyor. Ayrıca yan tarafında monte edilmiş bir parmak izi tarayıcısı da bulunuyor.

Yorum yapın