PlayStation 5 Nisan Güncellemesi Yapıldı!

Sony’in yeni nesil oyuncu platformu PlayStation 5 Nisan Güncellemesi Yapıldı! Alınan güncellemeyle ilgili detaylar Sony’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. Peki, PlayStation 5 Nisan Güncellemesi ile ilgili detaylar neler?

Yeni Depolama Seçenekleri Geldi!

PlayStation 5 her ne kadar 825 GB’lik bir depolama alanıyla beraber geliyor olsa dahi kullanıcılar bu alanın yalnızca 667 GB’lik kısmını kullanmaktadır. Yeni nesil oyunların 100 GB’ı aştığını düşünürsek eğer bir çok kullanıcı aynı anda birkaç oyunu PlayStationunda depolayamıyordu. Hal böyle olunca da oyuncular ekstra depolama alanına ihtiyaç duyuyor. Sizde bilirsiniz ki PlayStation 5 piyasaya sürüldüğü anda harici depolama seçeneğine felan sahip değildi. Yayınlanan güncellemeyle beraber dahili depolama özelliği de piyasaya sürüldü. Böylelikle kullanıcıların yeni depolama seçeneği sayesinde dahili SSD’ye indirilen PlayStation 5 oyunlarının uyumlu bir harici USB depolama alanıyla saklayabilecekler. Fakat kullanıcılar her ne kadar PlayStation 5 harici SSD’de yer alan oyunları harici bir USB’de taşıyacak olsalar da burada taşıdıkları oyunları PlayStation 5 üzerinden çalıştıramayacaklar. Bunun yerine kullanıcılar oynamak istediği oyunları yeniden SSD’ye yüklemeleri gerekecek.

PlayStation 5 Nisan güncellemesiyle beraber kullanıcılar öncelikli oyunların otomatik olarak güncellenmesine izin verebilmektedir. Oyun esnasında sohbet sessize alınabiliyor ya da devre dışı bırakılabiliyor. Aynı zamanda oyun kütüphanesi, kupa ayarları ve istatistiklerin ekranı da özelleştirilecektir. Bu güncellemeyle beraber PlayStation’un mobil uygulaması da yenilenmiş durumda.

Yorum yapın