Google Chrome 90 Piyasaya Çıktı!

Google Chrome için beklenilen yeni sürüm sonunda piyasaya çıktı. Chrome 90 ile ilgili yepyeni bir adım atıldı ve HTTPS ile ilgili yenilik yapıldı. İşte, detaylar…

Şuanda tarayıcılar arasında en ön sırada yer alan Google Chrome için çıkarılan 90. Sürüm artık HTTPS protokolünü kullanacak. Bu da kişiler özel olarak yazmasa bile sayfaların http yerine HTTPS olarak açılacağı anlamına geliyor. HTTP uzantısına göre daha güvenilir olarak karşımıza çıkan HTTPS bu kapsamda standart olmasından ötürü oldukça sevindiriyor. Yeni dönemden sonra artık HTTPS’ye geçmeyen hiçbir site kalmayacak gibi gözüküyor. Toplamda 37 farklı güvenlik açığının kalkmasına vesile olan Chrome aynı zamanda AV1 endocer desteğini de kazanmış durumda. Söylendiği gibi AV1 spesifik olarak video konferansa odaklanacak olsa bile bu özellik oldukça popüler konumda.

Google Chrome İçin Faydalı Bir Özellik

Tarayıcı hem Mac hem de Windows tarafından kullanılmak üzere canlı altyazı özelliği geldi. Bu özellik de ayarlarda yer alan erişilebilirlik kısmından açılıyor. Firmada henüz Türkçe Dil Desteği olmayan özellik olduğundan ötürü “İngilizce ses ve videolar için otomatik olarak alt yazı oluşacak. Ses ve altyazılar cihazdan hiçbir zaman dışarı çıkmayacaktır. Bu özelliği aktif hale getirdiğiniz zaman açtığınız ses veya videolara alt yazı ekleyebilecek böylece işitme engelli kişiler bilgisayar kullanımına deneyimli bir şekilde erişebilecek.

Yorum yapın