Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri

Bilgisayarı kasma, donma ve verimsiz çalışma durumunda bilgisayar hızlandırma yöntemleri internet üzerinde en fazla aranan ve ihtiyaç duyulan bir işlem haline gelmiştir. Eski donanıma sahip bilgisayar kullanıcıları ve yeni bilgisayara sahip olsa bile belirli bir zaman sonra istenilen performansı aldığını söylemek mümkün değildir. En önemlisi bazı internet sitelerinde bulunan yanlış ve gereksiz bilgiler çoğu bilgisayar sistemini olumsuz yönde etkiler.

Bilgisayar hızlandırma yolları aranırken doğru hamle yapılması gerekir. Aksi taktirde bilgisayarınız zarar görebilir. En önemlisi maddi olarak ciddi hasar kaybı yaşamanıza neden olabilir. Bilgisayar hızlandırma yolları çeşitli programlar sayesinde güncel bir durum halinde kullanılır. Bu programlar ücretli ya da ücretsiz olarak bulunuyor.

 

Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri Nasıl Yapılır?

Bilgisayar hızlandırma yöntemleri windows 10 rehberine başlamadan önce bilgisayarınıza uygun sürümün kullanılıp, kullanılmadığından emin olunması gerekir. Daha sonra sırası ile şu şekilde devam etmelisiniz.

1-Güç ayarları kontrol edilir: Bilgisayarınızın harcadığı enerji miktarı, yapılan işlerin niteliğine göre değişir. Bu doğrultu doğru şekilde ayarlanmalıdır. Bilgisayar hızlandırma yolları içinde bilgisayarınızın performans ayarlarının kontrolünün sağlanmalıdır.

2-Sabit disklerde gereksiz programlar bulundurulmamalıdır: Bilgisayar hızlandırma yöntemleri Windows 10 kullananlarda daha yaygın görülür. Bunun nedeni Windows 10 kullanıcılarının bilgisayarın ömrü boyunca güncelleştirmeler ile maruz kalmasıdır.

3-Masaüstünüzü Temiz Tutmalısınız: Windows kullanıcılarının masaüstünde genelde istenmeyecek sayıda dosyalar ve programlar bulunur. Gereksiz klasör ve dosyaları silmeyi ihmal ettiğimiz zaman hem görüntü kirliliği verir. Hem de bilgisayarda kasma problemi yaşanır.

4-Düzenli Virüs Taraması Yapmalısınız: Bilgisayarımızı virüslere karşı koruyan birçok antivirüs programları bulunur. Bunun doğru şekilde seçilmesi ve kullanılması bilgisayarın veriminin artmasını sağlar. Bilgisayar hızlandırma aşamasında otomatik olarak virüs taramanın yapılması avantaj sağlayan bir durumdur. Hem virüslere karşı koyar. Hem de siber saldırılarına karşı etkin bir sonuç verir.

5-Güncelleştirmeleri Kontrol Etmelisiniz: Kullandığımız işletim sistemi otomatik güncelleme yapılarak yüklenir. Bu durum bilgisayarın yüksek performans kazanmasında önemli bir etkendir.

6-İnternet Geçmişinizi Silmeniz Önerilir: İnterneti aktif olarak kullanan kullanıcılar gün içinde sayısız siteye tıklıyor. Siteye her tıklanmada çerez sayısı artar. Ön belleğe alınan dosyalardan dolayı hem internet hızı düşer hem de bilgisayarın hızında düşme meydana gelir. Bu yöntem bilgisayar hızlandırma yolları aşamasında en fazla tercih edilen yöntemler arasında alır.

“Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri” üzerine bir yorum

  1. İşte Aradığım Yazı. Çook Teşekkür ederim. Artık yazılarınıza sürekli bakacağım. Çok faydalı yorum yazdığım yazılar başta olmak üzere, hepsinden faydalandım.

    Yanıtla

Yorum yapın