Snapchat, Apple’a Baş Kaldırdı!

Kullanıcılarının gizliliğini her zaman düşünen Apple, İOS 14 ile gizlilik konusunda artık daha katı bir yol izlemeyi planlıyordu ve artık gizlilik ihlali yapan uygulamalara Apple çok katı olacağını duyurmuştu. Hatta Forbes’in iddiasına göre şirket artık şeffaflık kurallarını ihlal eden uygulamaların güncellemelerini reddedecekti. Ancak Sanpchat, Apple’ın almış olduğu bu karara uymayıp kullanıcıları izleyemeye devam edecek.

Sanpchat, Gizlilik İhlali Kuralına Uymayacak!

Financial Times tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre Snap, Apple’ın uygulamaların izinsiz olarak takip etmesini yasaklayan yeni gizlilik kurallarını atlatmanın yollarını araştırma peşinde. Çünkü Snapchat, Apple’ın gizlilik kurallarına uymak istemiyor ve Apple tarafından kullanıcılara sunulan izlemeleri devre dışı bırakma güncellemesi, Snapchat’in hoşuna gitmemiş gibi duruyor.

Snapchat’in sahibi olan Snap, belgeler ve isimsiz kaynaklara atıfta bulunan rapora göre, üçüncü şahıslar aracılığıyla insanların davranışlarını izleme ve bu bilgileri kendi kullanıcı veri tabanıyla karşılaştırma yöntemlerini araştırdığı söyleniyor ve her ne kadar Snapchat Insider’ın konu hakkındaki sorularını yanıtsız bıraksa da, The Financial Times tarafından yayımlanan raporu doğruluyor. Ancak yeni gizlilik kurallarıyla birlikte kullandığı sistemin durduracağını belirtmeden geçmiyor.

Shapchat’ın yanı sıra TikTok’un geliştiricisi olan ByteDance adlı şirketin de Apple’ın yeni gizlilik kurallarını aşacak yöntemler ile ilgili çalışma yaptığı iddialar ortada dolaşıyor. Bu çıkan iddialara göre ByteDance, Apple’ın gizlilik kurallarını aşmak için Çin hükümetinin desteklediği araçları test ediyor.

Ama yine de iOS 14.5 ile Apple, uygulamaları kullanıcılara karşı daha şeffaf olmaya zorlayacak gibi duruyor. Henüz yeni sürümün ne zaman yayınlanacağı bilinmese de WWDC21 ile tanıtılacağı düşünülmekte.

Yorum yapın