Huawei P50 Tasarımları Ortaya Çıktı!

Çin’in önde gelen teknoloji firmalarından Huawei’nin amiral gemisi olarak kabul edilen P serisinin en son tasarımı olan P50’nin haziran ayında raflarda olması bekleniyordu. Şirketten gelen açıklama da bu iddiaları doğrular nitelikteydi. Ancak son yaşanan gelişmeler herkesi şaşırttı Huawei P50 serisinin ana modeli olarak kabul edilen tasarımlar sızdırıldı işte öne çıkan bazı detaylar!

Kamera Tasarımıyla Öne Çıkıyor;

İlk göze çarpan detaylardan birisi Huawei’nin ekran konusunda ki tercihini Amoled ekrandan yana kullanması oluyor. Daha önce ortaya çıkan ve yine P50 serisine ait olduğu iddia edilen fotoğrafta kamera tasarımı oldukça büyük yer kaplıyordu sızan son fotoğrafta ise kameranın küçüldüğünü ve daha az yer kaplayarak Huawein’nin güncel tasarımlarına benzediğini görüyoruz. Hangisi tercih edilir bunu haziran ayında göreceğiz ama ilk sızan fotoğrafta ki tasarı tercih edilirse sektöre yeni bir tarz getireceği kesin!

Google ile Yaşanan Çekişme Devam Ediyor

En 8 GB RAM kapasitesi ile üretilmesi beklenen telefon, Huawei’nin kendi işletim sistemi olan Harmony OS 2.0 ile kullanılacak. Google ile aralarında yaşadıkları çekişme ve kendilerine uygulanan ambargo sonrası Huawei telefonlarda Google servisleri artık çalışmıyordu. P50’nin bu konuda ki akıbetinin ne olacağı ise tam olarak ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Ancak beklentiler bu telefon serisi ile Huawei için android döneminin resmen sona bulması yönünde.

Şirket yaşanan gelişmeler sonrası bir karar değişikliğine gitmezse P50 serisinin Haziran ayı itibariyle hayatımıza girmesi ve kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor.

 

Yorum yapın