Google Play Filmler Kaldırılıyor Mu?

Google kullanıcılarına bir duyuru yaparak LG, Samsung ve Vizio gibi markaların akıllı televizyonlarını kullanan film severlere kötü bir haber verdi. Google, bu akıllı cihazlardan izlenen Google Play Movies and TV uygulamasını kaldıracağını duyurdu. Google Play Filmleri kullanamayan kullanıcıların yeni adresi Google’a göre YouTube olacak gibi duruyor.

Google Play Filmler YouTube İle Birleşiyor

Google, 2012 yılında hayata geçirdiği Google Play Filmler ve TV uygulaması ile ilgili kullanıcılarına bir iyi, bir de kötü haber verdi. Android işletim sistemi için hizmet vermeye başlayan ve şimdilerde Chrome, Roku ve iOS gibi platformlarda da kullanılabilen uygulamasını kaldırıyor. Ancak şirket buradaki verileri YouTube‘a taşıyarak birleştirmeyi düşünüyor.

Özellikle ABD’de büyük bir ilgiyle kullanılan Google video uygulamasının bazı markalara ait akıllı televizyonlarda artık olmayacağını açıkladı.

Google Google Play Movies and TV uygulamasını Samsung, LG ve Vizio marka akıllı televizyonlarda ve Roku cihazlarında durdurma kararı aldığı açıkladı. Açıklamada 15 Haziran 2021’e kadar uygulamanın destekleneceği fakat daha sonra bu platformlardan yazılımın kullanılamayacağı söylendi.

Mevcut kullanıcıların bu uygulama yerine YouTube üzerinden geçmişte satın aldıkları içerikleri izlemesine imkân sağlanacağı söylenirken, satın alınan Google Play kredilerinin de hesapta kullanılabileceği belirtildi. Platform üzerinden yeni dizi ve filmlerin satın alınabileceği ve  “İzleme Listesi”nin YouTube’a transfer olmayacağı ve aile paylaşım sisteminin de daha sınırlı bir şekilde çalışacağı söylendi.

Google’ın bu uygulamayı tamamen kaldırmayacağı belirtilirken, bu uygulamayı Google TV uygulaması ile birlikte büyütmeyi amaçladığı da konuşulanlar arasında.

Yorum yapın