En İyi Fotoğraf Düzenleme Programları Hangileridir

Fotoğraf düzenleme programları, özellikle sosyal medya kullanıcıları içinde önemli bir hal alıyor. Fotoğraf üzerinde düzenlemeler yapma olanağı tanıyan bu uygulamalar, e-ticaret gibi görselliğim önem kazandığı her ortamda tercih ediliyor. Birbirinden farklı özellikleri olan programlar kullanıcılara da pek çok olanak sunabiliyor. Fotoğraf düzenleme programları, kişinin kullanım amacına ve profesyonelliğine göre seçilmesi gerekiyor.

Sosyal medya ve buna bağlı e-ticaret ve web sitelerinden satış artıkça fotoğraf paylaşımları da tutku haline geliyor. İyi tasarlanmış ve düzenlenmiş bir fotoğraf pek çok mecrada kişiye avantaj sağlıyor. İnstagram gibi platformlarda fotoğraf paylaşımı yüksek olmasından dolayı fotoğraf düzenleme programları da ilgi görüyor.

Kullanılabilecek En İyi Fotoğraf Düzenleme Programları

Fotoğraf düzenleme programları; telefonlarda, bilgisayarlarda ve tabletlerde kullanılıyor. İnsanların olmazsa olmazlarından bu programları ile fotoğraf düzenlenebiliyor. Bu programlar ile muhteşem fotoğraflar elde edilip paylaşılabiliyor. En iyi 5 fotoğraf düzenleyici aşağıdaki gibidir:

SnapSeed Uygulaması

En başarılı fotoğraf düzenleme programları arasında olan Snapseed, Google ürünü olup kullanıcısına pek çok efekt olanağı sunuyor. Filtrelerin kolay kullanılma özelliği de kullanıcıların işine geliyor. 2011’de ipad uyumlu olarak hayata geçen uygulama, sahip olduğu renk yelpazesi, iyi düzenlenmiş paneli ve filtreleri ile kullanıcıların tercihi oluyor.

Kolay kullanımı olan ara yüzü ile 29 farklı araç ve filtre bulunduran program sayesinde fotoğraflar da farklı efektler uygulanabiliyor. Fotoğraflar gibi bazı nesne ve alanların değiştirilmesi için ayarlar dışında dram, klasik ve grunge gibi filtreler dışında farklı filtreler de bulunuyor. Dünyada fotoğraf konusunda pek çok insan bu programı beğenerek kullanıyor.

Vsco

Fotoğraf düzenleme programları arasında bulunan Vsco, bu alanda belli bir özen görüyor. Kullanıcı tarafından gördüğü bu özenin sebebi de ayarlara hızlı erişim sağlamasından kaynaklanıyor. Uygulama efektlerinde daha çok doğallık ön planda oluyor. Fotoğraf üzerinde yapılan vurgulamalar sayesinde iyi sonuçlar elde ediliyor. Kolay ve pratik bir program olmasının yanı sıra pozlama, perspektifi düzeltmek, gölge ve beyaz ayarı gibi seçenekler de bulunuyor.

Photoscape

Fotoğraf düzenleme programları listesinde önemli bir sırada olan program, PhotoScape indir ile kolaylıkla erişilebiliyor.  Hazır şablonları ile sayfa tasarımı yapılabiliyor ya da sosyal medyada paylaşmak için fotoğraflar oluşturulabiliyor.

Adobe Photoshop Express

Online ve mobil fotoğraf düzenleyicisi olan Adobe Photoshop Express, daha çok bu işe yeni başlayan kişileri hedef alıyor. Sahip olduğu özellikler ile sağladığı erişim kolaylığı sayesinde pek çok kullanıcının tercihi oluyor. Uygulama ile kontrast, perspektif, satürasyon ve pozlandırma dahil pek çok işlem yapılabiliyor.

En iyi fotoğraf düzenleme programı ücretsiz olarak hizmet veren Express, profesyonel program olmasa ve içindeki araçlar az araçlar az olsa da var olan araçların en iyi şekilde çalışmasını sağlıyor ve bu şekilde kullanıcısına iyi bir deneyim sunuyor. Express uygulama kullanımı ile fotoğraflara metin ekleniyor ve fotoğraflar özelleştirilebiliyor.

GIMP

Fotoğraf düzenleme programları arasında ücretsiz olması yanı sıra ileri seviye kullanıcıların tercih edilen Gımp ile en temel işlevlerin yapılacağı gibi en profesyonel işlemler de yerine getirilebiliyor. Uygulamanın sunduğu seçim, montaj araçlarının yanı sıra kırpma, renk ayarlama ve görüntünün otomatik iyileşmesi araçları da yeni başlayan kullanıcılara fayda sağlıyor.

İleri seviyedeki kullanıcılar için ise bulunan içeriğin temel alınarak duyarlı ölçekleme yapılması, yüz değiştirme ve canlandırılmış GIF’ler ile kıvrım ve kişiselleştirilebilir fırçalar gibi özellikler bulunuyor. Özelleştirilebilen ara yüzü ile pek çok eklenti ücretsiz şekilde eklenebiliyor.

Açık kaynak kodlu yazılım olan fotoğraf düzenleme programları arasında yer alan uygulama, büyük olduğu kadar aktif bir topluluğa sahiptir. Bu neden ile uygulama sürekli kendini güncelleyip geliştiriyor. En iyi fotoğraf düzenleme programı PC ücretsiz olarak kullanıcının isteklerini fazlasıyla karşılayan uygulama, bilgisayarın hangi işletim sistemine sahip olduğu fark etmeden her cihazda çalışıyor.

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın