Dünyanın İlk 360 Derece Video Çekebilen Telefonu: Yezz Sfera

Son zamanlarda arkası kesilmeyen 360 derece video çekebilen cihaz haberlerine bir yenisi daha eklendi. Ancak bu sefer bir akıllı telefon üzerinde. Dünyanın ilk 360 derece video çekebilme özelliğine sahip akıllı telefonu enteresandır ki bir çoğumuzun bilmediği bir marka olan Yezz’den geldi. Amerika’lı bir şirket olan Yezz, 360 derece video çekebilen akıllı telefonu Sfera’yı CES 2016’da tanıttı.

Telefon, balık gözü lensli ön ve arka kameralarının beraber çalışması sayesinde yakaladığı görüntüleri 360 derece video veya fotoğrafa dönüştürebiliyor. Şu anda telefon içine sığdırılabilen işlemcinin zayıflığı yüzünden sadece 5 MP’lik bir görüntü kalitesi sunan cihazın gelecekte daha kaliteli görüntüler sunmasını bekleyebiliriz. Sfera çektiği videoları direkt olarak YouTube’a yükleyebilmenin yanı sıra, Google Cardboard uyumluluğu sayesinde VR tarzda videoları izleyebilmenize de imkan sağlıyor.

Genel özellikleri ile pazardaki akıllı telefonların çok da arkasında kalmayacak ürün; MediaTek’in 2GHz’lik sekiz çekirdekli Helio P10 çipseti, 3GB RAM, 32GB depolama ve 64 GB’a kadar SD kart desteği gibi özellikler ile piyasaya çıkacak. Ayrıca çeşitli sabitleme ve taşıma araçlarına da sahip olacak Yezz Sfera, günlük çekimlerin yanı sıra bir aksiyon kamerası gibi de kullanılabilecek.

yezzsfera.com üzerinden ön siparişi alınan Sfera’nın ön sipariş fiyatı $300. Nisan 2016’da piyasayı çıkması beklenen Yezz Sfera’nın normal satış fiyatı ise $350 olacak.

Yorum yapın