Çocuklar İçin Arama Motoru: Thinga !

İnternette hemen her şeyi bulmanın mümkün olduğu bir dönemde çocukların internet erişimlerini daha güvenli bir yol üzerinden sağlayan arama motoru: Thinga.

Zaman zaman yetişkinlerin bile karşılaşmak istemedikleri içeriklerin çocukların karşısına çıkmasının önüne geçmek için hazırlanan Thinga, Yahoo Kids’in eski çalışanlarından birisinin eseri.

Thinga, çocukların ulaşımına açtığı içerikleri kendi kütüphanesinden alıyor ve bu kütüphanenin durmadan geliştirilmesi planlanıyor. Çocuklara uygun arama motoru fikri yeni olmasa da, Thinga günümüz çocukları için en uygunu olduğunu iddia ediyor.

Herhangi bir reklama yer verilmeyen Thinga.com’da sanattan oyuna kadar farklı alanlarda resimler, GIF’ler, videolar, yazılar bulmak mümkün. Özellikle 15 yaş altındaki çocuklara hitap eden Thinga, çocukların araştırma ve öğrenme becerilerine daha güvenli ve eğlenceli bir şekilde yaklaşıyor.

Boom adlı çocuk dergisi ve Thinga Store üzerinden satılan ürünlerden gelir elde ederek ayakta kalmayı planlayan ve sitesinde reklama yer vermeyen Thinga ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Yorum yapın