YouTube Mobil Uygulaması Güncellendi!

YouTube, bir süredir yeni düzenlemesi ile boy gösteriyordu. Bu düzenleme ile video paylaşım sitesi, çalma listelerini ön plana çıkaran bir değişime imza atmıştı. YouTube’un bu düzenlemesinin ardından Google’ın rekabet politikalarının olduğu biliniyor. YouTube’un düzenlemelerle birlikte Spoitfy gibi online müzik servisleriyle rekabette bir adım öne geçmesi planlanıyordu. YouTube’un çalma listeleri belki de daha önce pek çoğumuzun ilgilenmedği bir şeydi. Fakat yeni düzenleme, arama sonuçlarında çalma listelerini de ortaya çıkarınca doğal olarak kullanıcıların ilgisi de bu yöne doğru arttı.

YouTube son olarak ise mobil uygulamasında bir düzenlemeye gitti. Bu düzenleme de sitede yapılan düzenleme gibi çalma listeleriyle ilgili. Mobil uygulamada yapılan düzenleme ile listelerin daha kullanışlı hale getirilmesi hedefleniyor. Düzenleme, 5.9.0.10 güncellemesi ile çıkış yapacak. Bu güncelleme sayesinde kullanıcıların çalma listelerinin içine girme zorunluluğu ortadan kaldırılıyor. Kullanıcıların listenin üzerine basması, çıkan menüden yapılacak olan müdahalelere imkan tanıyor. Bunun yanı sıra mobil güncelleme, kullanıcıların listeleri kaydedip paylaşmasına da olanak sağlıyor.

Kullanıcılar listenin içine girdiklerinde “beğen” düğmesinin değişmiş olduğunu farkedecekler. Beğen butonu, güncelleme ile birlikte “+” ikonuna dönüşmüş. Bu yeni buton; listeleri, kendi listeleriniz arasına eklemeye imkân tanıyor.

Tüm bu değişim, YouTube’un çalma listelerine verdiği büyük önemi gözler önüne seriyor. Söz konusu değişim, büyük bir farklılık getirmese de YouTube’un bu konudaki tutumunu ortaya çıkarması bakımından önem arz ediyor. İlerleyen dönemlerde bu yenilikleri takiben başka değişikliklerin de gelmesi ihtimal dahilinde görülüyor.

Yorum yapın