Facebook’a “Kaydet” Tuşu Eklenecek!

Facebook, yeni butonlar ve hizmetler sunmaya devam diyor. Kısa süre önce ortaya çıkan satın al tuşu ile ilgili haberden sonra buna benzer yeni bir duyum daha alındı. Sosyal medya devi Facebook, kullanıcıların erişimine yeni bir tuş daha açacak. Bu yeni tuşun adının “kaydet” olacağı söyleniyor.

Bahsedilene göre bu özellik, birkaç hafta içinde kullanıma açılacak. Kaydet özelliği, haber akışındaki fotoğraf, video, haber gibi paylaşımların kaydedilip daha sonra geri dönülmesi için geliştirildi. Bu sayede beğendiğiniz paylaşımları kaydedip daha sonra göz atabileceksiniz. Esasen bu özellik, web tarayıcılarındaki yer imi özelliği ile birebir örtüşüyor. Kullanıcılar, kaybetmek istemedikleri paylaşımları bu sayede arşivleyebiliyor. Bu özellik aynı zamanda bir pratikliği de sağlıyor. Aradığı şeyi bulmak için haber kaynağında aşağı doğru inmekten bıkan kullanıcılar, kaydet özelliği ile yeni bir çözüm bulabilirler.

Yeni tuş “kaydet” ile arşivlenecek olan tüm içerikler, sitenin sol bölmesine yerleştirilecek. Ayrıca bu içeriklerin farklı kategorilere ayrılması planlanıyor. Farklı paylaşımlar, kullanıcıların daha rahat erişimi için farklı kategoriler altında bulunacak.Facebook, internetin en büyük paylaşım ortamı olma konusunda emin adımlarla ilerliyor. Kaydet tuşu ile arşivlenecek olan içerikler, arzu edilmesi halinde arkadaşlarla da paylaşılabiliyor. Tabi bu yalnızca isteğe bağlı. Oluşturduğunuz arşivi, arkadaşlarınızla paylaşmama imkanınız da bulunuyor. Facebook’un gizlilik konusundaki tutumu, yeni tuş “kaydet” ile de devam edecek.

Bu yeni tuş ve arşivleme özelliğinin birkaç hafta içinde kullanıma sunulacağı ifade ediliyor. Web kullanıcılarının yanı sıra iOS ve Andorid’de de erişime açılacak.

Yorum yapın